Topošie pavāri mācās gatavot zivis pēc tradicionālām receptēm 2

Liepājas Tūrisma un tekstila skolas (LTTS) audzēkņi un skolotāji tikko atgriezušies no ekspedīcijas uz Pāvilostu, kur daudz uzzinājuši par zivju apstrādes metodēm un jaunas ēdienu receptes, informē skolotāja Velta Cīpa.


 

Pāvilostā Dzintars Zamarītis stāstījis un rādījis plekstu auksto un karsto kūpināšanu. Marta Rolmane skaidrojusi, kā gatavo stintes, reņģes un nēģus. Viņa atklājusi arī brētliņu kotlešu recepti un iemācījusi gatavot reņģes pienā. Pāvilostā jaunieši uzzinājuši, ka kādreiz burinieki braukuši, apkārti ar mencām. Tā senāk zivis vislabāk varēja apžāvēt, izvairoties no mušām. Tas mūsdienu skolēniem licies visai neparasti, atzīst skolotāja. Ekspedīcijā secināts, ka zivju ēdieni senāk bijuši pāvilostnieku ēdienkartes pamatā.
 
Savā pieredzē par zivju ēdienu gatavošanu dalījusies arī Irina Kurčanova, Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja. Viņa atzīst, ka jauniešu viesošanās iedvesmojusi jaunām idejām – arī muzejā turpmāk varētu apkopot vietējās receptes.
 

Pievieno komentāru

Komentāri 2

Pāvilostas novadā