Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

FOTO: Māca gardi pagatavot zivis 2

Ik pa laikam Pāvilostas novada muzejs aicina ikvienu palūkot, kā kuras zivis pareizi kūpināmas un gatavojamas. Šāda nodarbība notika sestdien, 9. janvārī, un nākamā paredzēta 13. februārī.

“Kad beidzās tradicionālo prasmju skolas projekts, sapratu, ka cilvēkiem šīs nodarbības tiešām interesē, un kamēr tā būs, esam gatavi katra mēneša otrajā otrdienā aicināt braukt uz Pāvilostu,” stāsta Pāvilostas novada muzeja vadītāja Irina Kurčanova.

“Iepriekšējo reizi darbojāmies ar brētliņām,” saka liepājniece Lidija Jefremova, kura ar vīru pasākumu apmeklē jau otro reizi. “Te dabū visu ko zināt,” viņa priecājas. “Tāpat jau savu reizi paši kaut ko nokūpinām, bet nu redzu, ka esam darījuši nepareizi. Zivis likām uz restītēm, bet labāk ir uzvērt uz irbiem,” iemācījusies L. Jefremova.

“Tādu dižu noslēpumu man nemaz nav,” smaida kūpināšanas meistars Dzintars Zamarītis. Svarīgākais esot, lai zivis būtu svaigas. Sestdien viņš viesiem piedāvāja karsti kūpinātus nēģus.

Zivju kūpināšanas gudrības, vīru atziņas par to, kuram dzērienam kura zivs labāk piestāv, un kāpēc nēģi, atšķirībā no brētliņām un reņģēm, nevajag vērt caur aci, uzziniet rītdienas, 11. janvāra, "Kursas Laika" reportāžā!

Pievieno komentāru

Komentāri 2

koordinatore

rakstā ieviesusies kļūida es teicu ka katra mēneša otrajā sestdienā notiks nodarbības , nākošo reizi 13. februāris

pirms 10 gadiem, 2010.01.11 15:11

Pāvilostas novadā