Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Iveta Reinfelde Nīcas novada Otaņķos gatavo labāko, ko var piedāvāt daba

Nīcas novada Otaņķu pagasta “Ceļniekos” tapusi īpaša darbnīca jeb lapene, kur Iveta Reinfelde gatavo labāko, ko var piedāvāt daba,– priežu čiekuru sīrupu. Līdzīgi kā liela daļa ideju, arī sīrupa gatavošana aizsākusies it kā nejauši, taču nu aizņem lielu daļu ikdienas. Ar gardo un veselīgo brūvējumu jāsteidz apgādāt interesenti, kuri jau novērtējuši sīrupa labās īpašības.

I. Reinfelde teic, ka zīmols “Zaļā saule” tapis, pateicoties lielam līdzcilvēku atbalstam. Talkā nākuši gan tuvākie cilvēki – radi un draugi, gan tie, kuri, uzzinājuši par viņas darbošanos, vēlējušies sniegt palīdzīgu roku. 

“Zaļās saules” izveidotāja atklāj, ka nosaukums, līdzīgi kā pats produkts, ir dabas iedvesmots. Vēlējusies kaut ko skanīgu un tādu, kas pašai šķiet tuvs un pazīstams. Nu zīmols un uz etiķetēm redzamā saules zīme ir kā talismans, kas motivē darboties tālāk.
I. Reinfelde skaidro, ka viņas gatavotais priežu čiekuru sīrups ir ar īpašu garšu, jo tiek vārīts lielā katlā uz dzīvās uguns. Viņa vērtē, ka gatavošanas process ir gana liels pārbaudījums, jo ir laikietilpīgs darbs lielā karstumā –  temperatūra nelielajā lapenē varot sasniegt pat plus 42 grādus. Sīrups ik pa laikam ir jāapmaisa, un par vieglu šo darbu nosaukt noteikti nevar.

Plašāk lasiet "Kursas Laika" 29. augusta numurā!

Pievieno komentāru

Nīcas novadā