Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Vietējie spināti ienākušies; ar Spinātu balli sāks tūrisma sezonu Liepājā

Otaņķu pagasta “Dižķuņķu” siltumnīcā vācama jau pirmā raža – redīsi un spināti. Saimniece Gunta Radomišķe tos iesējusi februāra beigās neapkurināmā siltumnīcā un audzē bez miglošanas un ķimikālijām. Abas aukstumizturīgās kultūras varot sēt plus divu, trīs grādu temperatūrā.

Spināti ir mazāk populāri, taču veselīgi, stāsta “Dižķuņķu” saimniece Gunta Radomišķe. Latvijā spinātus var sēt tik agri, kad vien iespējams tikt uz lauka, neapkurināmās siltumnīcās jau februārī, martā. To sēklas pacieš pat līdz mīnus desmit grādu aukstumu un sāk dīgt divu, trīs grādu temperatūrā. Piemērotu šķirņu spinātus var sēt nepārtraukti visu vasaru un rudenī līdz pat oktobrim. Visu sezonu lietojami, piemēram, Jaunzēlandes spināti. Spinātu veģetācijas periods no sējas līdz ražas novākšanai ir 40–70 dienas. 


“Dižķuņķu”  saimniece pastāsta, kaspinātos ir daudz dzelzs un tos ēd termiski neapstrādātus – griež klāt pie salātiem, gurķiem. Svaigi spināti lielu daļu vērtīgo uzturvielu zaudē jau pēc dažām dienām. Ja ir vēlme spinātus uzglabāt ilgāk, tos sasaldē vai konservē. Saldētavā tos var uzglabāt aptuveni astoņus mēnešus.


Ar Spinātu balli tūrisma sezonas atklāša notiks Liepājas Kungu ielas radošajā kvartālā. Tā notiks 9. maijā. Ar Spinātu balli tiks turpināta tradīcija, kas aizsākta Kungu ielas radošajā kvartālā, kur tiek rīkotas balles par godu kādam dārzenim vai ogām, piemēram rabarberam, zemenēm un citiem. 


Spinātu ballē tiks gatavots spinātu kokteilis, spinātu salāti un gastronomiskajā meistarklasē uz dzīvā pavarda taps skābeņu zupa.


Pievieno komentāru

Liepājā