Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Durbē jau gatavas pirmās zemenes 6

Durbē Māra Pēkas saimniecībā nogatavojušās pirmās pašu audzētās zemenes. “Jā, mums ir sācies zemeņu laiks,” apstiprina audzētājs. Pirmās sarkanās ogas durbenieks nogatavinājis siltumnīcā, trešdien, 14. maijā, raksta "Kursas Laiks".

Jautāts par šķirni, kas spējusi tik ātri nogatavoties, M. Pēka atbild: “Šī ir ‘Honey’. Tulkojumā – medus, un tā arī garšo!” Tās tik ātri spējušas nogatavoties, jo siltumnīcā ir tām vajadzīgie apstākļi – siltums,” skaidro M. Pēka.

“Pirmās – baigi labās!” tā par vietējā audzētāja veikumu sociālajos tīklos ziņo M. Pēkas kaimiņš Aigars Putra. Viņš zemenes no audzētāja iegādājies pirmdien. Durbē pirmo nogatavojušos zemeņu īpašnieks saka: ogas tiek pārdotas uz vietas par līgumcenu – apmēram 12 eiro kilogramā.

Pirmā zemeņu raža Latvijā šogad reģistrēta 18. aprīlī Jelgavas novada Staļģenē. Tās tiek pārdotas par 25 eiro kilogramā, bet interese par šo dabīgo un vietējo vitamīnu avotu ir liela.


Pievieno komentāru

Komentāri 6

Rekurzeme

Jā, paldies! Atsaucamies uz Jums!

pirms 4 gadiem, 2014.05.14 12:02

Nu feini un droši var pirkt jo zina, ka vietējās.

pirms 4 gadiem, 2014.05.14 14:03

kļūda

Tādas Honey nav. Ir Honeoye un tai nav nekāda sakara ar medu, ne tulkojumā no kādas valodas, ne arī pēc garšas.

pirms 4 gadiem, 2014.05.14 20:22

Honeoye

Pēc garšas gan ir! (pilngatavībā)

pirms 4 gadiem, 2014.05.16 13:55

Durbes novadā