23.marts 2016

Marts

23

2016

tikai

0,85

Ls

Laikraksta raksti

  • Lieldienās piekopj latviskās tradīcijas

    Lieldienas pirms kristietības ienākšanas bija Pavasara saulgrieži, kad gaisma svin uzvaru pār tumsu. Kristieši šos svētkus svin kā Jēzus Kristus augšāmcelšanos pēc krustā sišanas. “Kursas Laiks” iedzīvotājiem vaicāja: kur un kā svētkus...

  • Osta attīstās pēc principa “trīs vienā” 5

    Osta attīstās pēc principa “trīs vienā”

    Šajā vasarā Pāvilostas ostā ieplānoti vairāki projekti, kas savstarpēji mijiedarbojas. Bez pašvaldības un ostas pārvaldes attīstības projektos iesaistās arī uzņēmēji. “Dažādu dalībnieku līdzdalība projektos padara tos iespējamus. Pēc...

  • Uzsāks pusfināla sēriju

    “Leģiona/Grobiņas novada” florbolisti sestdien pulksten 18 Grobiņas sporta centrā aizvadīs Latvijas čempionāta florbolā otrās līgas pusfināla sērijas pirmo spēli pret “Valku”. Ceturtdaļfināla divās spēlēs grobiņnieki fantastiski izglābās...

  • Gatavojas gada lielākajām sacensībām

    Aizputes novada ložu šāvēji ar panākumiem piedalījušies Tukuma kausa izcīņā ložu šaušanā, kas pulcēja dalībniekus no visas Latvijas.“Novēroju, ka treneri atveduši jaunos šāvējus, jo tuvojas Latvijas jaunatnes čempionāts vidējai vecuma...

  • Asaras acīs joprojām

    Asaras acīs joprojām

    Pagājuši jau sešdesmit septiņi gadi, bet, pieminot 25. martu, komunistu represijās cietušo acīs joprojām sariešas asaras. Gan ik gadu satiekoties Tores stacijā, gan atgriežoties pie neatbildētā jautājuma – kāpēc, par ko? “Mūsu vecākiem un...

  • Priekšroku dod vietējām sēklām

    Priekšroku dod vietējām sēklām

    Strauji tuvojas sējas darbi, kuros svarīgākais komponents ir dīgtspējīgas sēklas. Tās piedāvā vai katrs sevi cienošs veikals. “Kursas Laiks” painteresējās, kā sēklas izvēlas un kā sējai gatavojas novadu iedzīvotāji. “Sēklas ir visas...

  • Edgars Pujāts: “Esmu pateicīgs liktenim par to, ko man piespēlē” 2

    Edgars Pujāts: “Esmu pateicīgs liktenim par to, ko man piespēlē”  8

    Liepājas teātra aktierim Edgaram Pujātam ir stunda brīva laika starp izrāžu mēģinājumiem, tāpēc saruna ar “Kursas Laiku” notiek teātra kafejnīcā. “Bufetē parasti dzeru tikai tēju, nu jau trīs gadus pusdienoju savās lauku mājās...