Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Docente Vaira Kārkliņa: Kāpēc par naudu jāpērk rukola, ja to var aizstāt ar pļavas augiem?

Savvaļas augu izmantošana var dot arī ietaupījumu maciņā. Kāpēc par naudu jāpērk rukola, ja to var aizstāt ar pļavas augiem? Pilsētnieki sūkstoties, kur viņiem tos dabūt. Austrālijā pienenes audzējot puķupodos. Balkona kastē var audzēt arī gārsu un citus savvaļas augus. “Kāpēc modernais dārziņš nevarētu būt ēdams?”

Pedagoģijas zinātņu doktore, Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes docente Vaira Kārkliņa, grāmatas “Savvaļas augu virtuve” autore, aicina uz šo lietu paskatīties no cita skatupunkta. Ejot staigāt dabā, vienmēr var ko ieraudzīt, paņemt un pagatavot.

Veikalos piedāvājums visos gadalaikos ir gandrīz viens un tas pats, bet daba piedāvā dažādību un mainību. Pavasarī ir zaļie dzinumi, bet rudenī sēklas – jauna, neatklāta pasaule. Var nepirkt sezama sēklas, bet savākt tās no ceļteku vālītēm. Apceptas eļļā un uzbērtas uz sviestmaizes, garšos pēc riekstiem. Līdzīgi var rīkoties ar nātru sēklām.

Savam galdam šos ēdienus Vaira katru dienu negatavo, tie iederas kopā ar atbilstošu situāciju un vēlmi.

Raksts no "Kursas Laika" arhīva

Pievieno komentāru

Izklaide