Bloga "Anna Panna" autore iesaka gardas siera vafeles uz kociņiem Jāņu galdam

Gatavojoties Jāņu svinībām, jāatceras – šogad veselības stiprināšanai nepietiks ar tradicionālo mazgāšanos rīta rasā! AS “Dobeles dzirnavnieks” aicina svinēt svētkus ne tikai līksmi un gardi, bet arī atbildīgi un droši. Liela saimes galda vietā šogad labāk veidot gaumīgas ēdienu salas un gardumus servēt ērti paņemamu uzkodu veidā.

Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga “Anna Panna” autori Annu Birmani piedāvā vasaras garšu pilnu recepti, kas izskatīsies tik labi, lai līgotāji uzreiz atrastu savu īsto gabaliņu.

Siera vafeles uz kociņiem
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” Vafeļu maisījuma
150g mīksta sviesta
200ml silta ūdens
100g Jāņu siera (vai cita sāļā siera pēc izvēles)
2 - 3 ķiploka daiviņas
Šķipsna sāls
6 saulē kaltēti tomāti
Garšvielas un garšaugi pēc izvēles

Bļodā ieber maisījumu vafeļu mīklas pagatavošanai, sajauc to kopā ar sviestu un ūdeni. Kad mīkla gatava, tai pievieno rīvētu vai smalki sagrieztu sieru, sasmalcinātu ķiploku, sāli, sagrieztus saulē kaltētus tomātus un garšvielas pēc saviem ieskatiem.
Mīklu cep vafeļu pannā, veidojot mazas vafeles. Atceries, ka mīkla satur sieru, tāpēc vafeles var piedegt ātrāk kā ierasts!
Tiklīdz gatavas, vafelēs no sāna iedur kociņus.

Pievieno komentāru

Izklaide