Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ar sēnēm un sieru pildīti kartupeļi. Īsts rudens gardums!

Sastāvdaļas 4 porcijām

4 lieli kartupeļi

250 g auksti kūpināta, sagriezta bekona

4 ēdamkarotes sviesta

1 liels sīpols, sīki sagriezts

1/2 glāzes sīki sagrieztu svaigu sēņu

1/2 tējkarote maltu aso piparu

1 tējkarote ķiploku garšvielas

1 tējkarote sagrieztu lociņu

Malti melnie pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

250 g krējuma

250 g rīvēta siera

1 tējkarote rīvmaizes

Pagatavošana

Sagatavošana: 15 minūtes › Termiskā apstrāde:1 stunda 15 minūtes › Kopējais laiks: 1 stunda 30 minūtes

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ar dakšiņu sabaksta kartupeļu miziņu.

Cep kartupeļus, neapsedzot, aptuveni 1 stundu vai līdz gatavībai iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.

Bekonu liek lielā, dziļā panna. Apcep uz lielas uguns, kamēr vienmērīgi nobrūnējis. Nolej taukus, sasmalcina, noliek malā.

Uz vidējas uguns lielā katlā izkausē sviestu. Sajauc sēnes, sīpolus, sarkanos piparus, ķiploku garšvielu, lociņus un sāli. Lēnām sautē, laiku pa laikam apmaisīt, līdz sīpoli mīksti.

Iegriež ceptos kartupeļus un, saglabājot mizas veselas, izņem mīkstumu un saliek vidēja izmēra bļodiņā.

Pievieno sautētos sīpolus ar sēnēm un krējuma. Pieliek pusi siera un turpina maisīt, kamēr viss labi sajaukts.

Ar lielu karoti piepilda ar šo maisījumu kartupeļu mizas. Pārkaisa ar rīvmaizi, atlikušo sieru un bekona gabaliņiem.

Liek kartupeļus atpakaļ sakarsētā cepeškrāsnī un turpina cept aptuveni 15 minūtes, kamēr siers izkusis un pildījums kļuvis viegli zeltains.

Pievieno komentāru

Izklaide